torsdag 28 november 2013

Beroendeframkallande skitspel!

Igår kväll, hela natten och morgon har jag suttit och spelar LoL. Jag har inte fått någon sömn på över ett dygn och det börjar ta ut sin rätt. Dagen innan man flyttar sitter man fortfarande och spelar, trots att man har tusen saker att göra och ingen tid för spel.
Man spelar även om folk blir arga på en för att man agerar tank för att slå ut fiendelagets Nexus och får fler assists än kills.

Man får höra samma gamla svordomar på alla möjliga språk men allra mest på polska. Jag funderar starkt över om man ska byta från EUNE till EUW eller något annat, bara så man kommer bort från de vanliga fula orden och kanske spela med några som tycker om att spela.


Det bästa spelet med underbara karaktärer och folk som inte kan spela.

onsdag 27 november 2013

Flyttstök och mer cola än jag skulle...

Idag är jag helt slut. Jag har städat och packat hela dagen men det är mycket kvar att göra och vi ska vara klara imorgon. För på fredag flyttar vi! För ett par dagar sedan sa jag att jag skulle sluta med cocacola, i alla fall tills vi flyttat. Det gick inte så bra då jag har druckit lite cola varje dag sedan dess. Men måste man hålla igång så måste man.

Jag orkar inte skriva mer roligt än så här men imorgon blir det ett spännande inlägg som ni inte får missa!


Tjoflöjt!


Den här skulle jag vilja ha i sovrummet!

tisdag 26 november 2013

Nyheter om xbox one

Idag har jag sett en artikel på IGN Sverige om xbox one. Då vi i Sverige inte får One förrän nästa år vet ingen riktigt hur det kommer att funka med det som händer i USA. I artikeln står det att folk som har köpt konsolen och har använt fula ord i samband med sitt spelade har inte fått prata (använda skype med mera) på 24 timmar. Förhoppningsvis får vi veta inom snar framtid hur det blir för oss svenskar.

Blir man avstängd från pratandet om man svär på sitt egna språk eller bara engelska?

måndag 25 november 2013

Super Mario Candy Canes

Jag var och handlade lite och hittade något som jag bara var tvungen att köpa.
Super Mario Polkagriskäppar! Jag har utökat mitt julsortiment med gamergodis och det ska jag fortsätta göra. Om ni som bor i Sverige har förslag på speljulgodis/speljulsaker så får ni gärna säga det till mig, det skulle vara jättesnällt :)



"Jag drömmer om en vit speljul"

söndag 24 november 2013

Sömn är överskattat!

Ja, när man sover på dagen och spelar på natten och helt plötsligt ska vända på dygnet igen på grund av jobb, flytt och annat smått och gott, är inte världens lättaste sak att göra. För några nätter sedan dygnade jag, efter att i flera dagar har somnat klockan 6 på morgonen. Natten efter blev det inte många timmars sömn och nu har jag inte sovit på snart 24 timmar (igen). Jag hoppas att försök nr. 10 000 blir bättre.

Något roligare än så orkar jag inte skriva.



God Natt allihopa!

lördag 23 november 2013

Bättre sent...

....än ännu senare!

Halloween är visserligen över för länge sen och ni som bor i USA har eller har haft Thanksgiving att se fram emot. Vi i Sverige har ingenting just nu, förutom julen. Därför tänkte jag visa en gammal Halloweenbild.
När jag var liten fick vi alltid färgat mat på Halloween, grön mjölk, röd pasta och så vidare. Nu när jag bor själv (med sambo) tänkte jag föra den traditionen vidare. Nästa års mat blir ännu färggladare och ännu fler sorter. Det här är bara början!

Grönt potatismos, lila kyckling i sås, gul lax i sås och blått ris.

fredag 22 november 2013

One for all...

...and all for one?

Nope, inte om man pratar om det nya spelsättet på League of Legends. Då kör man på Summoner's Rift, man ska ta ner deras Nexus precis som vanligt fast med en liten twist. Alla i ens eget team är samma karaktär. När man väl har kommit in med några andra får ledaren i laget bestämma vilka karaktärer som bannas, oftast börjas det med Kassadin och fortsätter med till exempel Lux eller Draven. Runda 2 röstar man i laget vilken karaktär som ska spelas. Tryndamere är en favorit bland de andra spelarna men jag säger ju Cho'Gath (såklart!). Det sista steget väljer man vilka Runes, Masteries och Booths (alltså spells, exempelvis Ignite, Flash eller Heal).

Jag och sambon spelade 3 rundor och det är inget vi kommer att göra om igen. Majoriteten av spelarna gnäller för att de inte får sin favoritkaraktär (precis som på Aram) och många väljer då att sluta spela, vilket leder in en i queuen igen.

Den tredje (och sista) matchen vi körde så var både vårt och fiendelaget karaktären Katarina (en ninja med massa knivar). Till en början tänkte jag att det kunde vara roligt och det var det, men sedan gick en i vårt lag AFK och de andra två i teamet spelade bara för statsens skull. Efter dryga 40-50 minuter förlorade vi.


Så här kan det se ut om man spelar All for one.

torsdag 21 november 2013

LoL Patch



Jaha, jag satt uppe inatt klockan 3 (svensk tid) och spelade en match LoL. Mitt inne i matchen kan jag helt plötsligt inte reconnecta och jag får då veta att det är en stor patch som pluggas in. Man skulle inte kunna spela på 6 timmar så jag gick och la mig istället. När jag vaknade och startade upp League of Legends kommer det upp en ruta direkt:

"På grund av nya masteries så har dina blivit återställda, alltså man får börja om från början, och att man inte kan spela Gragas på ett tag för att det uppstod en bugg i och med den nya patchen"

Då jag själv inte har fler än 5 sidor masteries så är det inte en så stor grej för mig, men sambon hade 15 sidor....

onsdag 20 november 2013

Tatuering

Då jag känner att det inte längre räcker med 3 tatueringar överväger jag starkt att göra en till, den här gången en som är spel-inspirerad. Då jag spelar ganska mycket LoL och min favoritkaraktär alltid har varit Cho'Gath blir det nog en sådan. Vad tror ni?


En Cho'Gath som tittar rakt på en med sin fasansfulla ögon på överarmen.

tisdag 19 november 2013

Apple?

Så jag stod i köket och tittade ut genom fönstret. Det var dimmigt och såg ut som om det var frost på marken. Jag har en Batmanhoodie på mig och sträckte handen ner i fickan och skulle ta fram min mobil för att kolla hur kallt det var ute.
Det var inte riktigt vad jag trodde. 
Jag hade glömt bort på några sekunder att jag hade ett äpple i fickan, inte en Apple!

Nostalginatt

Igår kväll ville jag spela något litet lätt som inte man spelar varje dag. Helt plötsligt kom jag att tänka på något som jag inte har kört på många år, ett spel som förändrade ganska mycket för mig.

Heroes of Might and Magic III

Jag var inte många år då jag började med den här spelserien och jag fastnade snabbt för den. 
Efter att jag installerat spelet så var det bara att köra på. Det slutade med att jag satte uppe hela natten och spelade multiplayern med sambon. Vi gick och la oss runt 6 imorse, vaknade precis, åt lite och fortsatte att spela. Trots att vi egentligen inte har tid då vi flyttar den här veckan och vi är inte ens halvklara med packningen!


måndag 18 november 2013

Våldsam av spel?

Just nu tycker många högt uppsatta personer att man borde förbjuda spel. Anledningen till det? Jo, att de tror att man blir våldsam av att spela våldsamma spel. Det har inträffat några våldsamma händelser, personer som har mördat, torterat och så vidare och då har de råkat spela FPS och andra lite blodiga spel. De här människorna, som vill förbjuda spel, har då dragit ett samband med spel och det som "skurkarna" har gjort. De tror att man blir våldsam av att spela tv-spel.

Då tänker jag bara säga att det blir man inte alls. Visst finns det några som kanske är lättpåverkade men bara för att man dödar någon i ett spel så innebär det inte att man gör det i verkligheten också.
Jag har spelat våldsamma spel sedan barndomen men jag har aldrig gjort en fluga förnär.

Så ni som tycker att man borde förbjuda våldsamma spel kan ju gå till sjön. För ni har ingen alls aning om vad ni säger!


Titanfall - Collector's Edition

Med nya Titanfall (Collector's Edition) som exklusivt kommer ut till Xbox One medföljer en ca 40 cm hög "staty" som är otroligt detaljerad och har LED-belysning som motsvarar multiplayerns färger av vänner och fiender, en "art book" med 190 sidor sällsynt konst, exklusiv poster av Atlas Titan och själva spelet såklart.

Då Xbox One kommer ut i början av nästa år får vi vänta några månader med att spela Titanfall, ett spel med en helt ny, fräsch syn av multiplayer fullspäckad med saker vi inte har sett i någon multiplayer förut.


Titanfall Collector's Edition - En av de få saker i livet man bara måste ha!

söndag 17 november 2013

20 000 i kö?!

Ja, vad kan man säga. Det funkar inte så jättebra med LoL just nu då det är "många som försöker logga in och spela". Att det är kö på över 20 000 personer före mig och det tar en halvtimme att komma in är ju precis vad man behöver en söndagskväll när man vill spela en match lite fort.

Så här kan det gå när man spelar på servern EUNE

Zelda - Ocarina of Time

Jag vet, jag vet. Jag som kallar mig själv för gamergirl borde ha spelat det här spelet för jättelänge sen. Dock har det inte blivit så men nu äntligen ska jag sitta fastklistrad vid det så mycket jag kan. Jag som spelar så mycket xbox är van vid två stycken circle pads så att jag kan gå och titta runt samtidigt. På vårt 3DS finns det bara en och jag har svårt att orientera mig för att se vart jag ska gå härnäst. Då jag bara precis har börjat spela vet jag inte alls vart jag ska gå men det går fort att sätta sig in i det och 3D-effekten är så grym!


Vi har lånat ut vår kamera men så fort vi får den tillbaka så ska jag ta egna fina bilder. 

lördag 16 november 2013

Pepparkaksglass

Idag fick jag syn på en nyhet i glassdisken, från Sia. Jag älskar deras glassar med olika smaker men godast är nog den med lakrits & citron. Eller den smaken var godast tills jag fick smaka pepparkaksglassen, gräddglass med pepparkaksbitar och något som påminde om pepparkakssås, alltså smält pepparkaksdeg, är rena himmelriket. Jag hoppas att Sia fixar saffransglass nästa vinter!

Ett måste för glassälskare!

fredag 15 november 2013

Zelda - A link between worlds

Jag har nu tittat på en hel del recensioner och trailrar inför det kommande spelet Zelda - A link between worlds och jag måste säga att det ser otroligt fantastiskt ut. För de som inte vet så är det inte bara baserat utan till och med utspelar sig i världen från spelet Zelda - A link to the past med nya uppdrag, bättre grafik och lite annorlunda spelsätt. Det billigaste, här i Sverige, är för runt 400kr (typ 40 euro) och i och med att det är ett Nintendo-spel så kommer det nog inte att sjunka i pris. För mig blir det ett köp någon gång efter flytten, vilken sker inom 2 veckor.


Utanför Link's hus

torsdag 14 november 2013

Mario & Luigi Dream Team Bros

Nu har jag spelat Dream Team i mer än 17 timmar och jag har fortfarande inte tröttnat. I spelet finns alltid nya utmaningar och olika delar av Pi'illo Island där nya uppdrag väntar tålmodigt. Allting folket på ön säger innehåller ledtrådar till antingen nästa steg eller saker du kan upptäcka.
Många gånger har jag småskrattat för mig själv när jag sitter på tåget och ska dra i Luigis näsa eller kittla honom. Jag har fått många blickar då jag tydligen stör de andra passagerarna men de har då uppenbarligen inget 3DS. Ett spel värt att köpa, det är inte för barnsligt och det är både roligt och ibland lite klurigt med de olika delarna av uppdragen i Drömvärlden.



onsdag 13 november 2013

Super Mario chokladkalender

Det senaste tillskottet i familjen är en chokladkalender med Super Mario-motiv. Jag såg en sådan för några veckor sedan men då jag skulle köpa den, var den borta. Dock var jag och handlade nyss precis och fick se några chokladkalendrar med olika barnmotiv men den här såg jag direkt. Utan tvekan betalade jag överpris för lite sketen choklad men det får det vara värt. Jag längtar efter att få öppna upp plasten och mumsa i mig den säkert alldeles för gamla chokladen.

Till och med lilla katten Yoshi ville sätta klorna i dom!

tisdag 12 november 2013

World War Z

Jag och sambon tittade på World War Z precis, den var bra men mycket kunde som vanligt ha förbättrats, så är det jämt med filmer. Men jag tänkte även på, tänk om det hade funnits ett spel i den stilen?
Att det finns 4 huvudkaraktärer (vänner/familj eller liknande) och man ska överleva en pågående zombieinvasion. Man måste förflytta sig, ljud och ljus har stor roll i det hela, att zombiesarna drar sig till ljud och ljus och att spelet är otroligt realistiskt. Att man får överleva både i storstad, byar men även i naturen.

Det hade kunnat bli ett jättebra spel som passar perfekt in i zombiespel-samlingen.

Zombiesarna tar sig in!

måndag 11 november 2013

Watch_Dogs

Idag fick sambon hem ett paket. Det kan ju tilläggas att han jobbar för en av de större spelsidorna.

Vad kan det vara i paketet?


Pizzarulle

Sambon och jag var och köpte pizzarullar, två stycken med olika smaker.
Den ena var Classic med tomat, skinka och ost medan den andra smakade pepperoni, ost och lök.
Classic smakade som en väldigt god Vesuvio men Pepperoni var ganska stark. Fyllningen var både god och mer än jag trodde att det skulle vara.
Jag tycker att det var värt 22kr/st men man blir ju inte så mätt på en sån men det är utan tvekan annorlunda och absolut värt att prova. Man rev av halva kartongen och så kunde man äta utan att spilla eller bli kladdig - perfekt när man spelar!


 
  Jag tyckte bäst om Classic men sambon älskade Pepperoni.



söndag 10 november 2013

Nya xbox 360

Nu har Microsoft visat upp den designen för det nya xboxet. Utseendemässigt är den väldigt lik xbox one och det finns många olika "bundles" till den. Till exempel "xbox 360 250GB Holiday Bundle" där man får med Halo 4, Tomb Raider och 1 månads guld. Dock är det begränsad upplaga av just de speciella paketen med spel och kinect till.
Då jag redan har ett fungerande xbox som inte kan få felet Red Ring of Death blir det nog att slippa den här konsolen och köra på One istället!

På xbox.com kan du läsa mer om det.

 Vanligt 360 i nytt utförande med en handkontroll som inte har en "vridbar" D-pad

lördag 9 november 2013

League of Legends

Förra natten satt jag och sambon uppe halva natten och spelade LoL. Vi kör på EUNE (EU Nordic and East) och det var ett tag sedan jag spelade det. Jag kommer ihåg senaste gången innan igår, väldigt många som inte kunde teamplaya och svor på polska hur dålig man var. Den här gången var det helt annorlunda, visst var det några som skrev att man var dålig och många ville bara ha bra K/D-stats. Vi spelar oftast ARAM då det är intensivt precis hela tiden.

Tråkigt dock att när spelare inte får den karaktären de vill ha så går de ur queuen och då blir det till att söka ny match igen. Ännu värre är de som inte kan "accepta" en match trots att de söker.

Och med denna visa av visdomsord avslutar jag dagens inlägg:
SÖK INTE MATCH OM DU INTE ENS KAN SPELA!



Cho'Gath - Min absoluta favorit <3

fredag 8 november 2013

Godis från förr

Många gånger har jag önskat att en del drycker, godis och snacks kom tillbaka efter 15+ år.
Bland annat Fanta Green Apple, Chock (tuggummi), Cocacola lime och snacks som ser ut som pomme (pommes strips) eller kycklingklubbor. Vi har även Max skattkista vars botten alltid var extremsvår att få upp och själva skatten var inte mycket att ha.
I Sverige är vi ganska dåliga på att importera nya smaker i läskväg. Jag hittade några nya godingar man väldigt gärna skulle vilja prova:

Fanta vattenmelon, blåbär, smoothie peach, fruit twist, ananas, passionsfrukt och persika&aprikos.

Om det är någon som vet vart man kan få tag i dessa, i Sverige så får ni gärna maila!



torsdag 7 november 2013

Mitt bästa spelminne

Mitt allra bästa spelminne är nog när jag var 6-7 år. Jag satt uppe med pappa i vardagsrummet och tittade på när han spelade Super Metroid. Han var på väg till Phantoon, bossen i Wrecked Ship och Bottle Ship.






Vilket är ditt bästa spelminne?

onsdag 6 november 2013

Xbox One

Ända sedan E3 har jag längtat efter den nya generationens xbox, Xbox One, med alla nya funktioner, bland annat att dela ett spel med familjen (upp till 10 stycken). När fansen klagade över att man ständigt var tvungen att vara uppkopplad till internet tog de bort den ständiga uppkopplingen och att dela spel försvann i samma veva. Det fick mig att allvarligt fundera över om jag skulle köpa PS4 eller Xbox One. Men med tanke på alla bra spel till xbox, till exempel Gears of War- och Halo-serien blir det nog ett nytt xbox. Det är synd att de sköt upp releasedatumet till början av nästa år då man helst hade velat ha det till jul och speciellt nu när Battlefield 4 kommit ut. Då min laptop är alldeles för svag för att ens vara "vaken" utan laddare i så är det ganska uteslutet att köpa PC-versionen av BF4.

Nu blir det lite Call of Duty MW3 så att jag kan skjuta lite snorungar med min P90 i guld.



tisdag 5 november 2013

Remember remember the 5 of November

Idag är det exakt ett år sedan jag, pojkvän och en gemensam vän till oss åkte till Stockholm för att närvara vid Master Chiefs minnesceremoni.  Ända sedan jag vann biljetten dit satt jag helt spänd med förväntan om att den dagen skulle bli awesome! Trots mina höga förhoppningar levererade de med pompa och ståt och vi tre åkte hem otroligt nöjda. Kuvertet jag fick innehöll några klistermärken med UNSCs logga och en tygbit i samma stil som man kan sätta fast på ett klädesplagg. 
För er som inte var med på ceremonin finns filmen, till min lycka, fortfarande kvar på areyouworthy.se.

Ikväll blir det en nostalgiafton med Halo 4 för att minnas den gamla goda tiden.







 Vi satt på den andra raden och det här var det jag såg från min plats.