onsdag 11 juni 2014

Mario Maker

Nu har de flesta av oss hunnit smälta allt som sades på E3. Själv återhämtar jag mig lite fortfarande efter Nintendos många avslöjanden och nya otroliga spel.

Det spel som både förvånade mig mest och som jag blev totalt förälskad i var Mario Maker - ett spel där man får skapa sina egna banor, ändra saker nästan hur mycket man vill, lägga till fiender efter sin egen smak, men det bästa av allt: Man kan ändra grafik! Vill man ha 8-bitars eller så nytt så som möjligt så är det bara att fixa det.
Jag har ännu inget Wii U men nu är det bara en tidsfråga då Nintendo kom med nya fantastiska spel, NFC-chipfigurer, Mii-ändringar så att man kan skapa sin egen Mii efter utseende OCH specialkunskaper och personlighet.

Det sämsta var nog alla sportspel. Så otroligt usla och det är bara samma spel om och om igen. Folk som klagar på Call of Duty har tydligen inte hört eller sett Fifa, NHL och Madden (listan fortsätter ganska långt).

Vilket var ert sämsta respektive favoritspel från det här årets E3?

tisdag 10 juni 2014

Nintendo

Den allra sista konferensen i det här årets E3. Vår lilla nördgrupp tog helt fel på tid och trodde att den skulle hållas klockan 06.00 tisdag morgon (svensk tid). Den hålls klockan 18.00 vilket är 12 timmar senare. Synd bara att vi satt uppe och väntade (de som orkade) på något som aldrig kom.
Det händer inte igen.

Konferensen inleds med dockor eller figurer av något slag (antagligen Robot Chicken - för er som inte vet vad det är så är det något i stil med Family Guy fast roligt). Nästa inslag är en fight mellan den japanska och den amerikanska VD:n vilket sedan leder till att de spelar Super Smash Bros. mot varandra. För att göra det ännu häftigare har de tagit till ett inbyggt NFC-chip i Wii U vilket gör att alla figurer med samma chip kan sättas på plattan och man kan spela med dem.
Även figurerna (Mii:erna) har förbättras:
Mii Brawler, Mii Swordfighter och Mii Gunner är ett av förbättringarna.

Man kan göra sin egen karaktär med specialattacker och att de ser ut som spelaren vill. Helt fantastiskt!
I 3DS-versionen kommer det att finnas massor med minispel (vi pratar fortfarande om spelet SSBB).
3 oktober kommer spelet ut och i och med alla nya bra saker kanske det blir ett köp trots att jag har tvekat i flera år. Nu har de ändrat på min åsikt.

Amiibo är leksaker som precis som Skylanders och Disney Infinity och karaktären man spelar med ändras inte bara utan utvecklas också.
Streamen kraschade för att det är så många som tittar och just nu är det helt svart på tv:n. Något att tänka på till nästa år kanske?

Yoshi's Yarn, Captain Toad Treasure Tracker (vinter 2014/2015), ett helt nytt Zelda-spel med open world och gameplayen man såg var helt otrolig! Poke´mon Omega Ruby, Poke´mon Alpha Sapphire, Bayonetta 2 (man får med det första Bayonetta när man köper tvåan), Xenoblade Chronicles, Splatoon, 

Zelda - Hyrule Warriors
Omtyckta karaktärer från de tidigare spelen kommer att finnas med i det här spelet och man kan välja att spela dem om man vill, bland annat IMPA.
Super Mario - Mario Maker (2015)
Man får skapa sina egna banor, byta grafik om man vill, bara helt otroligt!


SHUT UP AND TAKE MY MONEY!

Sony

Klockan är nu tre på morgonen den här sommardagen. Nu börjar man se ett slut på den annars oändliga natten och det känns riktigt bra. Man tycker att, efter så pass många E3 som Sony har varit med på, de skulle ha lärt sig en läxa. Eller ja, kanske inte riktigt så allvarligt men däremot tråkigt. Att ha massa kostymnissar som pratar i lekmannatermer ger bara intrycket att de gör allt för att tjäna pengar utan att bry sig om det de faktiskt håller på med. Att göra spel.

Nästa gång Sony, gör det lite roligare och kom gärna med lite fler saker än de få ni hade att komma med den här gången.

Entwined, Little Big Planet 3, Dead Island 2, Magicka 2, No Man's Sky och Uncharted 4.

Det enda som lyckades intressera mig någorlunda var såklart zombiespelet Dead Island 2. Visst var de andra helt okej men det var inget nytt, spännande och roligt med just den här konferensen utan bara rakt upp och ned med kostymgubbar som pratade fruktansvärt tråkigt.

Ubisoft

Det är nu midnatt i Sverige och dags för Ubisofts presskonferens. 

Far Cry 4 var det första spelet som visades upp och det verkar helt okej, utifrån det lilla man såg. Aisha Tyler är värden och jag är så trött på henne! Hon tycker att hon är nr 1 gamer girl i världen. Pffff! Hon är nog inte ens hälften spelnörd av vad hon verkar vara.

Följande spel som visades upp är:
Just Dance 2015 (oktober 2014) som visades upp inte bara genom en video utan även med en dans av professionella dansare, som vanligt. Ser tråkigt ut och absolut inget som jag någonsin kommer att prova. 
Tom Clancy's The Division (2015), The Crew (11 november 2014), AssassinS Creed Unity, Shape Up, Valiant Hearts - The Great War (25 juni 2014), Tom Clancy's Rainbow Six Siege.

Aisha Tyler och någon i eftersnacket började gråta när Rainbow six visades upp.
Inte så intressant kanske men ganska förvånande.

måndag 9 juni 2014

EA

Nu har vi kommit till andra etappen i årets E3. Klockan är nu 21.00 och vi försöker kolla på Twitch men det verkar vara överbelastat. Jag blir mer och mer nervös för EA kommer antagligen att presentera flera bra spel. Bland annat Star Wars Battlefront, Battlefield och det nya Mirror's Edge. 6 killar och jag sitter och kollar på EA's presentation på sambons mobil. Inte världens största skärm men just nu funkar det som en tillfällig lösning.
Efter nästan 10 minuter har vi fått igång det. Åh vad jag älskar teknik!

Dragon Age Inquisition (8 oktober) visades upp och man fick se monster som såg ut som Slenderman. Man fick även se ett spel av utvecklaren Bioware men det är ännu oklart om det är en uppföljare eller ett nytt Mass Effect-spel, The Sims 4 (2 september 2014), UFC (med Bruce Lee, eller som jag säger: "Bruce with the bruises"), NHL15, PGA TOUR (utkommer våren 2015), Madden NFL 15, Dawngate (ett LoL-liknande MOBA-spel), Mirror's Edge (parkour - för att ta trapporna är too mainstream), Fifa 15, Battlefield Hardline (Stängd beta till Playstation 4 och PC släpps idag) och Star Wars Battlefront.

Under en lång och tråkig timme fick vi inte se mycket mer än sport från EA.

Microsoft

Innan ens det har börjat har de lyckats få mig vibrera av spänning. Happy Wars kommer till xbox one och man kommer att kunna snappa Achievements på xbone (som det så fint kallas). Hör inte så mycket då nästan alla killar pratar högt, skämtar och skrattar så jag ber om ursäkt i förväg för eventuella fel. Ni får gärna rätta mig om ni ser något som inte är rätt.

Forza Motorsport 5 ger ut en ny bana redan idag; Nurburgring
Horizon 2 (30 september)
Premiär för Lamborghini Hurricane, 1080p, massor med Pagani-bilar, öppen värld, dramatiskt väder.

Fable Legends - Flerspelarläge,  1 som sätter ut fällor, monster m.m., Project Spark som utökar sitt spel så att det dessutom finns galaxies, inte bara vanliga världar.
Moon Studios kommer med ett nytt spel, Ori Blind Forest som dessutom är ett sidescroller.

Halo 5 Guardians
Master Chief collection 1,2,3 och 4 kommer ut den 11 november - halo 2 multiplayer precis som när det kom för 10 år sen, 1080p, 4000 gamerscore, över 100 multiplayer-kartor, Nightfall. Guardian-betan kommer ut i december 2014 och själva spelet någon gång under 2015.

ID @ XBOX
Aztez, White Night, Lifeless Planet, Splash Dash, Fru, Grave, Threes, Hellraid - indiespel.

Rise of the Tomb Raider, The Witcher 3 - Wild Hunt, Killer Instinct, Phantom Dust, Tom Clancy's The Division, Scalebound, Crackdown (open world), Inside, Dead Rising 3, Sunset Overdrive (kommer ut den 28 oktober), Dance Central Spotlight, Disney Fantasia - Music Evolved, Dragon Age Inquisition, Assassins Creed Unity, Evolve, Call of Duty Advanced Warfare.

Många bra spel som kommer ut så det blir en fattig höst. ;)

E3 2014

Nu är det ca 2 timmar kvar tills julafton för spelnördar börjar.
Självklart kommer jag, sambon och ett antal vänner sitta vid xboxet med pizza, snacks, cola och energidryck för att orka med nattens bravader.
Ett av spelen jag ser fram emot mest är Halo 5 (Guardians), vilket kommer att bli spännande. Ni som spelade de tidigare spelen förstår varför.
Jag kommer att under E3 göra inlägg, ett för varje företag; Microsoft, EA, Ubisoft, Sony och Nintendo i den ordningen.

Hur ser ditt förråd för natten ut?
Min förberedelse ser ut så här.